2017. február 8., szerda

Hogyan tudsz kattintható linket elhelyezni a szövegedben?

Ha bejegyzést írsz, sokszor hasznos, hogyha beszúrsz a szövegedbe egy olyan linket, amelyről az Olvasók könnyen át tudnak menni egy másik oldalra.

Ez lehet akár a Te blogodon belüli másik bejegyzés oldal is, vagy a Te másik honlapod egyik oldala, vagy egy másik honlap ill blog, amelyen részletesebb információk vannak az adott témával kapcsolatban.



Ha egyszerűen csak bemásolod egy másik oldal linkjét a szövegbe, akkor ez így fog kinézni:

https://bloggerkisokos.blogspot.hu/2016/07/5-mit-talalsz-az-egyes-menupontok-alatt.html

Azon kívül, hogy rendkívül csúnyán néz ki, nem lesz kattintható. Ha az Olvasó szeretné meglátogatni az adott oldalt, nem tud közvetlenül rákattintani. Ahhoz, hogy kattintható linket tudj létrehozni, csak néhány lépést kell megtenned, és máris sokkal kényelmesebbé teszed az oldalad használatát, és szebbé is válik tőle.


  1. A bejegyzés szerkesztő felületed menüsorában kattints rá a "Link" feliratra.
  2. Ekkor egy felugró ablak jelenik meg.
  3. Legfelül, a "Megjelenítendő szöveg" melletti rubrikába írd be azt a szöveget, amit a link helyett meg szeretnél jeleníteni a blogbejegyzésben. Pl IDE KATTINTS!
  4. Ezután az "Internetcím" melletti rubrikába másold be annak az oldalnak a linkjét, ahová mutatni szeretnél.
  5. Érdemes ezután rákattintani a "Link tesztelése" kattintható szövegre. Ekkor behozza azt az oldalt, amire mutatni akarsz - ha megfelelő linket másoltál be. Ha nem, akkor valami más fog bejönni, így azonnal tudni fogod, hogy valamit eltévesztettél.
  6. Ha a "Link megnyitása új ablakban" négyzetet bekattintod, akkor az új oldal megnyitásával nem tűnik el az eredeti oldal, így nincsen az a veszély, hogy átterelted a Látogatódat valaki más oldalára, és nem talál vissza Hozzád.
  7. Az OK gombra kattintva pedig elmentheted az egészet.
  8. Ekkor eltűnik a felugró ablak, és visszakerülsz a szerkesztésbe. A szövegben pedig csak az a szöveg fog látszani, amit meg akarsz jeleníteni a link helyett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése