2017. május 17., szerda

Hogyan tudsz nyilakat rajzolni a Paint programban?

Ha készítesz pl egy képernyő képet, akkor a Paint programban tudod azt szerkeszteni. (Erről ITT írtam.)

Hogyan tudsz nyilakat varázsolni a képre, amellyel rámutatsz a kép egy részletére?





  1. A fejlécben levő balra mutató nyilakat kézzel rajzoltam. Ehhez ki kell választanod az "Ecsetek" menüpontban, hogy milyen "írószerszámmal" akarod rajzolni a nyilat. Ha az Ecsetek felirat alatti lefelé mutató nyílra kattintasz, akkor megmutatja piktogrammokban, hogy milyen típusú vonalakat tud húzni. Ha ráállsz valamelyik piktogrammra, akkor kiírja, hogy az milyen stílus, pl, zsírkréta, vagy vízfesték ecset, vagy természetes ceruza.
    Ezután válaszd ki, hogy melyik színnel szeretnéd a nyilat rajzolni. Az 1. szín ikonra, majd valamelyik színre kattintva azzal a színnel tudsz rajzolni.
    Ezután kattints a kép megfelelő helyére, és az egér gombot nyomva tartva kezdd el a szabadkézi rajzolást.
  2. A jobbra mutató nyilakat már az "Alakzatok" segítségével rajzoltam. Ehhez ki kell választanod az alakzatok közül, hogy milyen irányú nyilat akarsz rajzolni, majd a színt kiválasztani. Ekkor elkezdheted a kísérletezést. A kép megfelelő pontjára kattintva elkezded húzni a nyilat, amely magától alakul szabályos nyíllá, Neked csak a megfelelő kiindulási pontot és szélességet kell eltalálni.
    Ha elsőre nem sikerül, ne keseredj el, az "undo" (visszavonás) gomb segítségével most is visszaléphetsz, és elkezdheted újra mindaddig, amíg elégedett nem vagy az eredménnyel.
  3. A lefelé mutató nyilakat már kitöltéssel rajzoltam.
    Ehhez a "Kitöltés" menüpontból ki kell választani, milyen típusú kitöltést akarsz, és hozzá a 2. színre kattintva színt is kell választanod, milyen színnel legyen kitöltve.
    Ha más színnel akarod körvonalazni, akkor az 1.színnek válaszd ki a másfajta színt, és a "Körvonal" menüpontnál válaszd ki, milyen stílusban legyen körvonalazva a nyilad, pl vékonyan, ceruzával, vagy egy vastagabb, zsírkréta stílusban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése