2017. szeptember 5., kedd

Hogyan hozz létre Facebook oldalt?

Ha már blogolunk, akkor jó, ha van mellette egy Facebook oldal is, ahol hírt adhatunk az új blogbejegyzéseinkről, újabb hírekről, eseményekről.

Hogyan tudok Fb oldalt létrehozni?




Először is ahhoz, hogy Fb oldalt létre tudjak hozni, szükséges, hogy legyen saját Fb profilom.

Tehát ha még nem rendelkezel vele, akkor először is regisztrálj a Fb-on, és hozd létre a saját személyes profilodat.

Ha ez már megvan, akkor lehet oldalt létrehozni.

Fb oldal létrehozása:


  1. Belépek a saját Fb profilomba
  2. Felül látok egy sötétkék sávot, több ikonnal, illetve a saját kis fényképemmel
  3. Ennek a sávnak a jobb oldali szélén található egy lenyitható nyilacska
  4. Ha erre rákattintok, akkor lenyílik egy lista
  5. Ebben a listában kiválasztom az "Oldal létrehozása" lehetőséget
  6. Ezután bejön egy ablak, amelyen ki kell választanod, milyen típusú oldalt akarsz létrehozni
  7. Ha kiválasztott oldal típus ikonjára kattintasz, akkor felugrik helyette egy ablak, amelyben kitöltheted a beíró sorban az oldalad nevét (Jól gondold meg, milyen nevet adsz az oldaladnak, mert később ezen nem lehet változtatni!)
  8. Ezután az "Első lépések" gombra kattintva tudsz tovább lépni, amellyel egyúttal el is fogadod a Fb oldalak felhasználási feltételeit
  9. Ekkor megjelenik az üres Fb oldalad

Fb oldal testre szabása:

Az új oldalon el kell végezni még néhány beállítást.

A bal oldali sávban két dolgot érdemes azonnal beállítani: a profilképet és a felhasználónevet, majd jöhet a többi beállítás is.

1. Profilképet feltölteni
  • Ha rákattintasz a profilképen levő kis fényképezőgépre, akkor megjelenik egy lista, amelyben kiválaszthatod, milyen módon akarsz fényképet tenni a profilképhez. Egyébként később ugyanitt lehet eltávolítani a már meglévő profilképet, és újat feltölteni helyette
2. Felhasználónevet megadni:
  • A borítókép alatti sorban kell a beíró sorra kattintani, a kukac jel mögötti szövegre.
  • Ekkor felugrik egy ablak, amelyben be tudod írni a választott felhasználónevet. Szerintem ez legjobb, ha ugyanaz, mint az oldal címe.
  • Ezután megjelenik a következő szöveg:
„Így könnyebben megtalálják az emberek az oldaladat a keresés során. Fel is kereshetik az oldaladat a fb.me/tyllititkai  címen, illetve üzenetet is küldhetnek az oldalnak a m.me/tyllititkai címen.”

3. Ezután jöhet a borítókép középre.
  • Ha a kis fényképezőgép ikonra kattintasz, akkor ugyanúgy tudsz fényképet tenni a nagy szürke mező helyére, mint ahogy a profilképhez, azzal a különbséggel, hogy ide akár videót is feltölthetsz.
4. Leírás megadása:
  • Ezek után érdemes egy rövid leírást megadnod a borítókép alatti mezőben, ami pontosítja, hogy miről szól az oldalad.
5. További tippek:
  • És a legvégén: a rövid leírás alatti "Az oldaladdal kapcsolatos összes tipp" szövegre kattintva felugrik egy ablak, ahol további tippeket kaphatsz az oldalad működtetéséhez.

Amit még érdemes tudnod:

  • A már kész oldal borítókép alatti sorában található egy gomb, amin csak néhány pont van. Ha erre rákattintasz, akkor bejön egy menü. Itt tudod pl kiválasztani azt, hogy az oldalad nevében kedvelj egy másik oldalt vagy személyt, létrehozhatsz eseményeket, hirdetést, új oldalt, itt tudod beállítani, hogy az oldaladat látogatóként akarod megtekinteni stb.
  • Ha új bejegyzést hozol létre, akkor pedig a jobb oldalon található lenyitható nyilacskára kiválaszthatod, hogy ennek az oldaladnak a nevében, egy másik oldaladnak a nevében, vagy esetleg a te személyes profilod nevében akarod az adott bejegyzést közölni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése