2016. július 4., hétfő

1. Mit találsz az egyes menüpontok alatt? Bejegyzések menüpont

Frissítettem a leírást a 2017-es menüsorra.

Ha belépsz az Irányítópultba, akkor jelenleg az alábbi  menüpontokat látod.









Nézzük az első pontot.

Bejegyzések


Új bejegyzés


Rögtön felül van egy narancssárga gomb, "Új bejegyzés" címmel. Erre kattintva tudsz behozni egy felületet, ahová az új bejegyzésedet beírhatod.

Ha már hoztál létre bejegyzéseket, akkor itt találod az összes bejegyzésed címét, listában felsorolva, a létrehozás dátumával.

A bejegyzés címével egy sorban láthatod azt is, ki hozta létre a bejegyzést. Ez persze csak akkor érdekes, ha többen szerkesztetek egy blogot. A bejegyzés létrehozójának neve előtt egy piros "Vázlat" felirat látható akkor, hogyha még nem tetted közzé az adott bejegyzést. Ha pedig egy már közzé tett bejegyzést ismét láthatatlanná akarsz tenni, akkor kijelölheted a címét, és a bejegyzés lista feletti "Piszkozat visszaállítása" gombra kattintva ismét vázlat állapotba kerül.

Mellette még két adat látható, a megjegyzések (azaz hozzászólások) száma, illetve a megtekintések száma.

Ha a kurzorral ráállsz egy bejegyzés címére, akkor alatta megjelenik még egy sor: 

Szerkesztés / Megtekintés / Megosztás / Törlés

A Szerkesztés szóra kattintva be tudsz lépni az adott bejegyzés szerkesztési oldalára. A Megtekintés szóra bejön a blogod azon oldala, ahol az adott bejegyzés látható. A Megosztással A Google + profilodra megoszthatod az adott bejegyzést. A Törlés gombbal pedig törölheted az adott bejegyzést.

Címkék


A jobb oldalon van egy lenyíló menü, "Összes címke". Ha a lefelé mutató nyilacskára kattintasz, akkor láthatod, milyen címkékkel láttad el a bejegyzéseidet. Ebből kiválaszthatsz egyet, és akkor a felsorolásban csak azokat a bejegyzéseidet látod, amelyek ezt a címkét viselik.

Itt is címkézheted a bejegyzéseidet, nem csak a bejegyzések író felületén.

Ezt úgy teheted meg, hogy kijelölöd azokat a bejegyzéseidet, amelyeket egy új címkével akarsz ellátni (kis jelölő négyzet van minden bejegyzés cím előtt, bár ez elég nehezen észre vehető, ebben kell bele kattintani).

Ezután a bejegyzés címek felett látható kis címke ikonra melletti nyílra kattintasz, és a felsorolásból kiválasztod, melyik címkét akarod az adott bejegyzésekhez hozzáadni.

Ha még nincsen ilyen címke, akkor legfelül kiválasztod az "Új címke" sort, és a felugró ablakban megadod az új címke nevét, majd OK.

Lista megjelenítés

Ha már sok bejegyzést írtál, a jobb felső sarokban tudsz lapozni a megjelenített bejegyzés oldalak között, illetve be tudod állítani, hány bejegyzést jelenítsen meg egyszerre az oldalon.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése