2016. július 21., csütörtök

Hogyan tudom a bejegyzésnek csak egy részét megjeleníteni a Főoldalon?

A Főoldalon alapból a bejegyzésem teljes szövege olvasható. Lehetséges azonban, hogy a bejegyzésem túl hosszú, így nem érdemes az egészet megjeleníteni, mert akkor nem látszik más bejegyzésem, csak ennek az egynek a teljes, hosszú szövege.



Ha azt szeretném, hogy a Főoldalon több bejegyzés néhány kezdő sora is látsszon, és ezáltal válogatni lehessen, melyiket olvassák el, akkor érdemes a bejegyzésbe ún. ugrást beszúrni.

1. Kiválasztom, meddig látsszon a Főoldalon a szöveg

Ezt nagyon egyszerűen létre tudom hozni úgy, hogy a begépelt bejegyzésnek arra a sorára kattintok, ameddig szeretném, hogy a bejegyzés megjelenjen a Főoldalon.
A sor végére állva nyomok egy „Entert”, hogy új sort hozzon létre.

2. Ugrás beszúrása

Ekkor a felső menüsorban megkeresem azt a kis ikont, ami úgy néz ki, mintha ketté szakítottak volna egy papírlapot (ha a kurzorral ráállok, akkor az a szöveg jelenik meg, hogy „ugrás beszúrása).

Erre rákattintva a szövegemben megjelenik egy erős elválasztó vonal. A vonal alatti rész nem fog megjelenni a Főoldalon, csak kattintás után elérhető.


A Főoldalon alapból az a kattintható szöveg jelenik meg a teljes szöveg eléréséhez, hogy "További bejegyzések". Ez elég félrevezető szerintem.

Hogyan tudom változtatni a „További bejegyzések” sort?



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése